Slikanje na svili!

Svila kao prirodan materijal može samo da oplemenjuje. Meka i nežna pod prstima daje osećaj lepote i svežine. Oduvek su ljudi voleli da budu okruženi  prirodnim materijalima, jer je i sam čovek satkan od prirode.
Nekada je privilegiju proizvodnje svile imala samo Kina. Danas se to proširilo na čitav svet. Ipak kineska svila je svakako najbolja.
Debljina svile se meri jedinicom mere PONG. U zavisnosti od debljine svile kao materijala koristi se odgovarajući merni broj za oznaku. Svila za slikanje ima vrednost pet ponga. Ona je meka, izuzetno nežna i prosto mami. Poželite da je oživite svojom četkicom i unesete joj nov život.
Ukoliko želite da slikate  obezbedite sebi svilu, boje za slikanje na svili  i meke četkice. Sve ostalo će doći samo. Na internetu se mogu naći mnogi tutorijali sa detaljnim uputstvima. Jedno je sigurno ne možete da ne uspete. Ne možete ne biti originalni. Nema kopija kod slikanja na svili. I da želite ne možete to postići.
Boje za svilu su specifične, morate ih posebno doživeti i naučiti da ih savladate. Morate naučiti da kontrolišete boju. Onda uspevate sigurno.
Slikanjem na svili sam počela da se bavim pre desetak godina. To mi je pomoglo da prebrodim oporavak posle teške operacije. I tako malo po malo. Sada nemam straha, čak sam se osmelila da postavljam slike na inernet. Polako. Važno je da ste zadovoljni dok radite. Važno je da uživate i da se opuštate. Važno je zadovoljstvo postignutim uspehom. Naravno imaćete i dobrih i loših mišljenja, ne obazirite se. Nastavite. Opušteno,  baš kao što svila opušta.
Imaćete lep i interesantan hobi.
Ovo je prva slika koju sam naslikala. Možda nije najbolja, ali je najdraža!

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi prijatelji ukoliko imate komentar na pročitani post slobodno napišite.Hvala!