понедељак, 5. јануар 2015.

Sreća!


   Baš pročitah tekst:
   Dobri saveti izašli iz pera jednog od najvećih svetskih pisaca.Teško da se tome može bilo šta dodati!
   Često smo nezadovoljni svim i svačim, puni ogorčenja, besa, nezadovoljenih ambicija.Svaki čovek ima svoje teške trenutke nezadovoljstva, ironije, ljutnje i ko zna čega već!
  Uvek se postavlja isto pitanje:

   Šta je sreća?Šta je srećan život?

    Kaže se sreća je u porodici.
Ljudi se upoznaju, zavole, donesu potomstvo na svet. To je sreća. Potomstvo odrasta ima sopstvena htenja, ima pravo na sopstveni život.Roditelji su srećni ako su deca srećna. Na kraju roditelji ostaju sami jer i deca imaju svoje porodice.
 Jednom prilikom sam se upoznala s neobičnom beogradskom gospođom. Mnogo puta sam se setila njenih  reči:
     -Vesna,dok su mala, deci se daju koreni,a kada odrastu krila!
Mislim da je to prava sreća za roditelja.
Nikada ne smemo pokušati da živimo njihov život!
Moraju ga živeti sami!
  Kažu srećan je onaj ko ima para!
To je tek potpuni besmisao .Podjednako su nesrećni ili srećni i jedni i drugi! Činjenica je da novac olakšava život, ali  ne mora uslovno da donosi sreću!
  Neki dan moj suprug je rekao da smo najsrećniji sa svojom generacijom.
   Istina!
Delili smo detinjstvo, delili smo mladost,delili smo život.Sve to donosi mnogo tema za razgovor,smeha ,šale na svoj i tuđ račun.
  Volim kada nam za vreme ovih dokonih prazničnih dana dođu prijatelji.Sedimo,pričamo ,ponovo preživljavamo lepe i tegobne trenutke naše prošlosti.Pepoznamo svaku boru,znamo zbog čega je tu.Zajedno osećamo da vreme prolazi.Lepo nam je i kada samo ćutimo,kada nam misli lete nekim dalekim prostranstvima naših sećanja.Sve se pomera, živi, kreće se na krilima prohujalih vremena, pa zasija današnjicom. Donose se novi planovi,svetlost ugledaju nove nade, a sve zajedno  zaslužje da uđe u neku novu priču!
  Za naše drage prijatelje jedna slika na svili!

Нема коментара:

Постави коментар

Dragi prijatelji ukoliko imate komentar na pročitani post slobodno napišite.Hvala!

Pesma za decu -Vetrova svirka

U pesmi vetrovoj poruke jasne poput naravoučenija  iz neke basne zasviraj i za pojas zadeni pa korakom sigurnim kreni. Prati zvezda sjaj i t...