петак, 8. фебруар 2019.

Lala: Imaš sve kad imaš mene


Imaš sve kad imaš mene
- Jal, di si dosad? 
Očla do komšinice na kafu? 
Valda si vedru kafe popila? 
Kad je bilo podne? 
Šta si tamo tolko radila? 
A, šta te i pitam, nisi radila ništa, da si, bila bi tu. Nos bi držala u svoju kuću , a ne kod nje. Dobar je i taj njen što je drži.
 Moj komšija? Pa i on tako misli ko i ja! Možete se vas dve uvatiti zaruku pa napred! Di si bože da me vidiš?
Ne umeš ništa ni da kuvaš ni da pečeš, a ni onaj kumovski kolač da zamesiš! Šta, šta? Ja ga zimus strušio, pa bila palačinka? Kako te nije sram?  Ja? Gunđaš nešto sebi ubradu. Ni sama sebe ne razumeš , a ne da te ja razumem!
Kažeš odnela gibanicu? Kakvu gibanicu? Onu sasirom? Bolje da si meni ostavila nisam ni pojo ništa, sve da udeliš za mamu i babu! Babu? Ko je vido da se otac zove baba? To ima samo kod vas, kod vaše fele! A deca kakva su ti! Bolje da si ji vaspitala bolje, da pokažu poštovaje prema starijima...da poljubu ruku kad dođu! Oni... skloni Bože od mene. 
Moja deca su drukča!
 Šta kažeš? Naša deca? Pa da naša. To su tvoja. Moja deca su fina na oca. Donesu mi šta treba. Znadu koje pivo najviše volem pa mi donesedu. A volem i kad se zapijemo zajedno..ih to ti je milina...samo retko , neće s babom. 
Tebi donesu? Donesu i dovedu unučad da i čuvaš. Pa čuvaj onda i mesi deci onaj keks na presu. Al pazi, nemoj da bude ko da si s nogama mesila, treba da budu masni od masti, ne od tvoji nogu. Jel razumeš? A ni to ne znaš!
Jel imal još one gibanice s makom? Daj mi s jedno dva prsta da se malo naranim… daj još s dva prsta, ne tvoja nego moja… uf tolko valja da ne valja! Ima da mi se trbu raspukne. To si namerno da me uvati gorušica. Oćeš da umrem rano, pa da budeš udovica , ko ona na televizoru što se smije od jutra pa do mrkle noći, a onda šta radi da ti ne kažem...
Kako ja to tebi?
Kako? 
Ta lepo! 
Znam ja žene kake su, ni ti nisi ništa bolja! Šta tebi fali? Ne fali ti ništa . Imaš sve- kad imaš mene! Dođi da mi opereš noge, da prilegnem. Bole me stomak od maka, a i bio je malo nakiso. To si namerno...

Ilustracija davno nastali crtež.

1 коментар:

  1. Браво Весна! Та нек се и лала малко разљути!Знаду и то наше лале! Питка прича, свакодневница речена на специфичан начин! То би била занимљива књига са таквим причама! И Д Е Ј А!

    ОдговориИзбриши

Dragi prijatelji ukoliko imate komentar na pročitani post slobodno napišite.Hvala!