среда, 19. август 2015.

Satirična priča: Saveti jednog cara!

Saveti jednog CARA

Gledao je svoj odraz u glatkom staklu ogledala. Nije mogao a da se ne divi slici koju je video!
Savršenstvo-pa to je čisto savršenstvo!
Zagledao se pažljivije u sjajnu dubinu i savetnički se obratio zamišljenom prijatelju kog je veoma poštovao.
...
Ukoliko Vam se neko ne dopada slobodno se obratite bilo kome za ono što vam smeta, pričajte izmišljotine o njemu. Dobar savet je da cela stvar bude začinjena što pikantnije. Slobodno pustite mašti na volju!
Ukoliko je to komšinica, slobodno je ogovarajte gde god da stignete, najbolje drugoj komšinici, samo pazite  da ne pobrkate kome ste šta rekli. Ako se to i dogodi, nema veze novim ogovaranjem ćete već nekako isplivati. Samo slobodno, bez ikakvog poštovanja  ili najmanje dobre namere!
Šta , dobre namere, tako nešto ne treba da postoji!
Slobodne koristite laž kao pomoćno sredstvo!
Ako je to kolega, sloboda je još veća, pa su i mogućnosti Vašeg operisanja daleko raznovrsnije. Kombinujte, varajte, pretvarajte se! Najbolje je ako dobro delo svoga kolege, koleginice uspete da pretvorite u nešto loše, ako uspete da mu napakostite i napravite problem ni iz čega. Tada ste zaista uspeli, a i zadovoljstvo je veće. Najbolje je ne raditi ništa na vreme, pustiti kolegu- koleginicu da odradi i vaš posao, pa onda udri dok je još sveže. Pa ne mora svako da zna za Vašu kopi paste fazu. Vi ćete ispasti ok. E, zato će kolega- koleginica da nastrada! Nema veze ako vas i otkriju, ionako će ćutati jer  su tolerantni! Još je boljke ići pretpostavljenom sa korpus delikti materijalom. Sa greškom koju ste lično otkrili. Dobro je i majmanje slovce, i to je grška. Ako lična korist ne postoji, postoji zadovoljstvo pakosti! Osećaćete se važnima i silnima, a i dobićete dodatnu snagu za  dalji rad.
Svoje sposobnosti koristite i u pravcu rodbinskih odnosa, to je veoma plodno tlo i sigurno ćete dobiti dobre rezultate. Vrlo lako ćete svakodnevnim upadicama narušiti odnose u bilo kojoj porodici , pa i svojoj! Samo napred!
Braća, sestre, ujne, strine...pa to je sve sitna riba za vas! Kukajte i jaučite na sav glas i za sve krivite one druge koji su tolerantni. U napad!
Naravno, pred okrivljenim uz širok osmeh, lepo bi bilo da postoji i zlatan zub. Da se onako saveznički zablista. Veštinu u svoje ruke  i dobro glumite. Holivud je amater za vas!!
Pred dotičnom personom izigravajte potpuno nevinašce, pa sve je to delo nekih zlih ljudi, nije Vaše lično. Pa Vi ste meke duše, ne volite novac, ne volite nerad...
...
Ogledalce, ogledalce...
 Bože, što sam lep. što sam zgodan,što sam pametan, što sam sposoban, divan sam, niko mi nije ni prići! Sitne oči su mi uvek širom otvorene, ponekad čkilje, ponekad pogleduju, ali zato sve vide! Nikada ne spavaju!  Ja sam najbolji, najpametniji...
Ako me poslušate bićete dobri, ali ne kao ja, ne kao ja!
Ja sam CAR!

Slika na svili: Plač jednog čička!

-


Нема коментара:

Постави коментар

Dragi prijatelji ukoliko imate komentar na pročitani post slobodno napišite.Hvala!